2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afgedekt nagaren.
3 Hak de peterselie fijn.
4 Meng het gehakt met 3 eetlepels peterselie en 1 eetlepel gyroskruiden. Rol van het gehakt 10 dunne rolletjes, maak er cijfers van en leg ze op een (ingevet) bakblik. Bestrijk ze dun met Solo Vloeibaar.
5 Zet het bakblik in de oven en laat de gehaktcijfers in ca. 15 minuten gaar worden.
6 Roer ondertussen de crème fraîche met 1 theelepel gyroskruiden, 2 eetlepels koud water en 3 eetlepels peterselie.
7 Snijd de aubergine in kleine stukjes.
8 Verhit 2 eetlepels Solo Vloeibaar in een wok en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Roerbak de aubergine met de wortelreepjes en de rest van de gyroskruiden 8 minuten. Schep de warme rijst en de rest van de peterselie erdoor.
9 Verdeel de rijst over 4 borden, leg de gehaktcijfers erop en schep de peterseliedip ernaast.
Gehaktcijfers met een prima peterseliedip is een recept van Solo Open Kitchen