Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de puntjes en eventuele draden van de lange bonen en snijd de bonen in schuine stukjes van ca. 2 cm. Pel de knoflook en snijd de teen in ragfijne plakjes. Snipper of rasp het sjalotje fijn. Kneed het gehakt met zout, cayennepeper, sjalot en de eidooier goed door.
  • 2 Snijd met de punt van een mes op 1 cm van de rand van de deeglapjes rondom een dun lijntje (niet door en door snijden!). Vouw dit ‘randje’ omhoog. Verdeel het gehakt over de lapjes deeg en bak ze 15 à 20 min.
  • 3 Breng ondertussen water met zout aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze ongeveer 8 min. Giet de snijbonen af en verwarm in de pan de vloeibare margarine. Fruit hierin de plakjes knoflook een half minuutje op laag vuur. Doe dan de uitgelekte snijbonen terug in de pan en bestrooi ze met de gedroogde kruiden. Warm al omscheppend nog een 1 minuutje door.
  • 4 Serveer de bonen met de gehaktpasteitjes.

Provençaalse snijbonen met gehaktpasteitjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktpasteitjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gehaktpasteitjes
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
OOSTERSE GESTOOMDE GEHAKTPASTEITJES.
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse aardappelschotel
25 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept