1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalot fijn. Kneed de sjalot, peper, zout, nootmuskaat en gehakte peterselie door het gehakt.
2 Snijd de stronkjes van de kroppen andijvie, haal de bladeren los en snijd de harde nerf eruit. Leg de andijvie in een vergiet en schenk er langzaam kokend water over, zodat de bladeren iets zachter worden.
3 Leg telkens 2 grote andijviebladeren op elkaar, kneed een worstje van het gehakt en leg het onderaan op de bladeren. Klap de zijkanten over de vulling naar binnen en rol het vervolgens op. Maak zo 12 rolletjes en leg deze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
4 Verwarm de gepureerde tomaten met de tijm en de knoflook. Breng het mengsel op smaak met een snuifje suiker en wat cayennepeper.
5 Schenk de tomatensaus over de andijvierolletjes, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht ongeveer 40 minuten in de oven. Verwijder de laatste 10 à 15 minuten van de oventijd de folie van de schaal.