1 Snijd de varkenshaasjes in dunne plakjes. Meng in een kom sojasaus, chilipoeder en honing en marineer hierin het vlees een half uurtje.
2 Schil of schrap de winterwortel en snijd in schuine plakken. Maak de sperziebonen en sugarsnaps schoon. Schil en rasp de gember en snijd de lente-uitjes in schuine stukjes. Rooster de pinda’s in een droge wok, laat ze uitdampen en hak ze grof.
3 Bereid de woknoedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 2 kneepjes vloeibare margarine in de wok en roerbak hierin de plakjes varkenshaas tot ze hun roze kleur verloren hebben. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en verhit de rest van de vloeibare margarine in de wok.
4 Roerbak hierin eerst de stukjes wortel ongeveer 1,5 minuut, voeg dan de sperziebonen, en vervolgens de sugarsnaps en gemberrasp toe. Roerbak 2 à 3 minuten.
5 Schep de plakjes varkenshaas met de rest van de marinade terug in de wok en voeg de helft van de lente-uitjes en de gekookte noedels toe. Warm goed door.
6 Schep in diepe kommen en garneer met de rest van de lente-ui en de pinda’s.
Varkenshaas met groente en pinda’s is een recept van Solo Open Kitchen