Mini hapje met ei, prociutto feta en tomaat

4
25 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180'C en vet een kleine muffinvorm in met olijfolie. Snijd (of knip met een schaar) de plakjes prociutto doormidden en beleg de holtes van de muffinvorm ermee.
  • 2 Klop de eieren los met wat peper en in stukjes geknipte bieslook (geen zout want de prosciutto en de feta zijn al zout). Giet het eimengsel in de bakjes, schenk ongeveer voor driekwart vol. Verkruimel er wat feta over, (je kunt er i.p.v. feta ook wat geraspte Parmezaanse kaas door doen) en doe er een half cherrytomaatje in.
  • 3 Zet de vorm 15-20 minuten in de oven en bestrooi met nog wat basilicum. Serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • 4 Bron Caroline

Mini hapje met ei, prociutto feta en tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept