Zoek
Chateaubriand gemarineerd met westelijke frietjes
4
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Chateau Briand
klontje Solo
peper & zout
Ingrediënten bearnaisesaus:
6 eidooiers
1 charlotje
verse dragon
400 gr melkerijboter
100 ml water
100 ml azijn
peper & zout
enkele peperbollen
Voor het slaatje:
kerstomaatjes
rozijnen
walnoten
pijnboompitten
komkomerslierten
Vinaigrette:
100 ml walnoot olie
100 ml hazelnootolie
100 ml appelazijn
100 ml rode wijn azijn
peper en zout
Bereiding
1
Laat de boter smelten. Kruid het vlees aan beide kanten en bak aan beide zijden.
2
Draai het vlees in zilverpapier en laat 10 minuten rusten.
3
Maak een gastriek (azijn, water, dragon, enkele peperbollen, sjalot) en laat even inkoken.
4
Giet het mengsel door en zeef en klop de eidooiers los.
5
Meng de gastriek beetje per beetje bij de dooiers en klop tot een goed schuim.
6
Laat de boter zachtjes smelten en giet dit beetje bij beetje bij het schuim.
7
Kruid met peper en zout. Snipper de dragon fijn en roer bij de saus.
8
Doe alle ingrediënten voor het slaatje in een kom en roer.
9
Was de salade en meng de kerstomaatjes, rozijnen, walnoten, pijnboompitten en komkommerslirten. Overgiet met vinaigrette.
Chateaubriand gemarineerd met westelijke frietjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chateaubriand op de grill met groenten
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept