Chateaubriand gemarineerd met westelijke frietjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de boter smelten. Kruid het vlees aan beide kanten en bak aan beide zijden.
  • 2 Draai het vlees in zilverpapier en laat 10 minuten rusten.
  • 3 Maak een gastriek (azijn, water, dragon, enkele peperbollen, sjalot) en laat even inkoken.
  • 4 Giet het mengsel door en zeef en klop de eidooiers los.
  • 5 Meng de gastriek beetje per beetje bij de dooiers en klop tot een goed schuim.
  • 6 Laat de boter zachtjes smelten en giet dit beetje bij beetje bij het schuim.
  • 7 Kruid met peper en zout. Snipper de dragon fijn en roer bij de saus.
  • 8 Doe alle ingrediënten voor het slaatje in een kom en roer.
  • 9 Was de salade en meng de kerstomaatjes, rozijnen, walnoten, pijnboompitten en komkommerslirten. Overgiet met vinaigrette.

Chateaubriand gemarineerd met westelijke frietjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chateaubriand met roompaté en truffelcroutons
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundbrochettes met kruidige yoghurtsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chateaubriand op de grill met groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met chimichurri
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept