Souvlaki met rijst en komkommersalade

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor lekker sappig en mals vlees, laat je het enkele uren marineren. Geen tijd daarvoor? Laat het dan minimaal 10 minuten marineren.
  • 2 .Schep de blokjes hamlap om met de helft van de olijfolie, het citroensap, 2 tenen geperste knoflook, 1 tl oregano en zout en peper naar smaak.
  • 3 Marineer het vlees 10 min. afgedekt in de koelkast; enkele uren marineren maakt het vlees extra mals en sappig.
  • 4 Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 5 Schaaf de komkommer in plakjes. Meng de slasaus met 1 tl oregano en laatste teen knoflook. Schep de komkommer en zout en peper naar smaak erdoor.
  • 6 Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de souvlaki in 5 min. bruin en gaar.
  • 7 Leg de souvlaki op 4 borden. Serveer met de komkommersalade en de witte rijst.
  • 8 Tip: Neem voor lamssouvlaki blokjes lamsfilet. Ook kipfilet is geschikt voor souvlaki.
  • 9 Bron Vriendin .nl

Souvlaki met rijst en komkommersalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
20-30 min -
Bekijk recept