Zoek
Souvlaki met rijst en komkommersalade
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
400 gr hamlappen in blokjes
4 el olijfolie
3 el undefined
citroensap undefined
3 teen knoflook geperst
2 tl oregano
300 gr rijst
2 komkommers
5 el slasaus ( of eigen dressing)
Bereiding
1
Voor lekker sappig en mals vlees, laat je het enkele uren marineren. Geen tijd daarvoor? Laat het dan minimaal 10 minuten marineren.
2
.Schep de blokjes hamlap om met de helft van de olijfolie, het citroensap, 2 tenen geperste knoflook, 1 tl oregano en zout en peper naar smaak.
3
Marineer het vlees 10 min. afgedekt in de koelkast; enkele uren marineren maakt het vlees extra mals en sappig.
4
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
5
Schaaf de komkommer in plakjes. Meng de slasaus met 1 tl oregano en laatste teen knoflook. Schep de komkommer en zout en peper naar smaak erdoor.
6
Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de souvlaki in 5 min. bruin en gaar.
7
Leg de souvlaki op 4 borden. Serveer met de komkommersalade en de witte rijst.
8
Tip: Neem voor lamssouvlaki blokjes lamsfilet. Ook kipfilet is geschikt voor souvlaki.
9
Bron Vriendin .nl
Souvlaki met rijst en komkommersalade is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Havermout-maïspannenkoekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Lamsbrochettes (Souvlaki arni)
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissouvlaki, frites & koolsalade
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Souvlaki van varkenshaas
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Souvlaki (vleesspiesjes)
20-30 min -
Bekijk recept