Var­kens­fi­let in pe­per-ci­troen­korst met

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de pastinaak en winterpeen. Halveer de pastinaak in de lengte. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd ze in de lengte in parten.
  • 2 Meng de aardappelen, pastinaak en peen met 3 el olie, de helft van het zeezout en het anijszaad en verdeel over twee met bakpapier beklede bakplaten. Rooster rond het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Schep halverwege om en wissel de bakplaten om.
  • 3 Bestrijk ondertussen het varkensfiletgebraad met 1 el olie. Meng de rest van het zeezout met de lemon pepper op een bord en rol er het vlees door.
  • 4 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en braad het vlees in 5 min. rondom aan.
  • 5 Neem uit de pan en leg het vlees in de ovenschaal.
  • 6 Braad in het midden van de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 71 °C. Dit duurt ca. 35 min. Neem het vlees uit de oven en laat 15 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten. Snijd in plakken en serveer met de groenten.

Var­kens­fi­let in pe­per-ci­troen­korst met is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met brie
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelvulling
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelvulling
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelvulling
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept