Zoek
Gehaktballen à la Sint Jan
2
40 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 gram kalfs-varkensgehakt
1 à 2 witte boterhammen
1 ei
1 ui
evt. wat paneermeel
peper en zout
bakboter
Bereiding
1
Breng een grote pan gezout water aan de kook.
2
Snipper de ui fijn.
3
Haal de korst van de boterhammen en snij ze in kleine stukjes.
4
Meng het gehakt met de ui, stukjes brood en een ei en kruid het geheel met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat paneermeel toe.
5
Rol het gehakt in balletjes met een diameter naar keuze.
6
Leg de gehaktballetjes in het kokend water en laat ze daar tot ze gaar zijn (ze drijven dan boven). Haal ze uit het water en leg ze op keukenpapier.
7
Verhit de bakboter in een braadpan en bak de gehaktballetjes bruin.
Gehaktballen à la Sint Jan is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Jan in de zak
4uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Broeder (Jan In De Zak)
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jan Hagel
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Zuurkool Van Jan-Willem
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept