1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in een ruime pan water.
2 Giet ze af.
3 Warm de melk op in een pannetje met wat vers geraspte nootmuskaat en peper van de molen.
4 Pureer de aardappelen in een roerzeef of met een pureestamper.
5 Meng er de warme melk onder en roer tot een smeuïge puree.
6 Meng de uisnippers samen met het ei onder het rundergehakt.
7 Bak het witloof aan in een pan met wat olijfolie.
8 Voeg het rundergehakt toe.
9 Maak het al bakkende los met een vork.1
0 Voeg de tijm, de knoflook en de peterselie toe en breng op smaak met wat peper van de molen en eventueel een snuifje cayennepeper.1
1 Verdeel alles over een ovenschaal en strijk de puree uit over het vlees.1
2 Bestrooi met paneermeel of geraspte lightkaas en zet de ovenschotel circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C tot het een mooi kleurtje krijgt.1
3 Serveer met een frisse salade.
ovenschotel met rundergehakt en witloof is een recept van Solo Open Kitchen