1 Maak eerst de dipsaus. Snijd hiervoor de chilipepers doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers in flinterdunne reepjes. Doe de rijstazijn, de sojasaus en de suiker in een pannetje. Pel het teentje knoflook en pers het boven het pannetje uit. Doe de gesnipperde chilipeper erbij en breng het aan de kook. Laat de vloeistof in 10 minuten zachtjes inkoken tot een saus. Laat de saus afkoelen.
2 Maak in een kom het gehakt met een vork los. Snijd het witte gedeelte van het citroengras en de sjalotten heel fijn. Schil en rasp het stukje gember. Meng citroengras, sjalotten en gember met de vissaus door het gehakt. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in fijne dobbelsteentjes. Werk de paprikablokjes ook door het gehakt. Meng als laatste het broodkruim, het losgeklopte ei en de koriander met een vork door het gehakt tot het een mooie homogene massa is.
3 Draai van het gehakt balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede. Verhit de vloeibare margarine in een antikleefpan en bak hierin de gehaktballetjes in een vijftal minuten aan alle kanten mooi bruin en gaar.
4 Serveer de gehaktballetjes warm of koud met een schaaltje vurige dipsaus erbij.
Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus is een recept van Solo Open Kitchen