Rode kool met appeltjes

4
105 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de bakmargarine in een kookpan. Fruit daarin de ui en de rauwe ham gedurende 2 minuten. Doe er de rodekool, ciderazijn, de rasp en het sap van de sinaasappels, de bruine suiker en de kruidnagels bij. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat een halfuurtje sudderen.
  • 2 Voeg de appels toe. Dek af en laat alles nog een uur zacht sudderen. Je heerlijk geurende gerecht is klaar als de rodekool zacht is en de appelen tot moes zijn gekookt.
  • 3 Verdeel over de borden. Bestrooi met rasp van sinaasappel.
  • 4 Heerlijk met varkensvlees, kalfsvlees, worst,....

Rode kool met appeltjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalkoenfilet met salie-appeltjes
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoenblokjes met appel en puree - speciaal voor kids
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige appeltjes met kaneel uit de oven
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept