Varkenshaasje met mosterd-looksaus

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De papillot: Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Was alle groenten voor gebruik en snijd in julienne reepjes. Snijd ook de lente-ui al in ringetjes voor het varkensvlees. Pers de look fijn en meng deze door de groenten, houd 1 teentje geperste look apart voor het vlees. Neem daarna de krielaardappelen en snijd ze in
  • 2
  • 3 Meng alles in een kom samen met de olijfolie, tijm, peterselie en het zeezout. Verdeel het geheel over 4 porties in aluminiumfolie en zet ze dan voor een uurtje in de oven.
  • 4 Vlees: Neem een braadpan en verhit deze met olie, voeg het vlees toe en bak het mooi bruin op een groot vuur. Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat. Zet daarna het vuur stiller en laat het vlees garen (+- 15-20min). Wanneer het vlees bijna gaar is neem je het uit de pan en houdt het warm.
  • 5 Voeg in de pan de knoflook en lente-ui toe, eventjes bakken. Voeg daarna de bouillon toe en breng aan de kook. Meng dan de mosterd en peterselie erdoor.
  • 6 Laat het geheel inkoken tot ongeveer de helft. Leg het vlees terug een paar minuutjes in de pan en dien op met de papillot.

Varkenshaasje met mosterd-looksaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouille van groenten met looksaus
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spruitjesstamppot met shoarma en knoflooksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese noedels met gehakt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Looksaus
0 min
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept