1 Snijd het lamsstoofvlees in blokjes van 3 à 5 cm.
2 Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snipper de rode ui en snijd hem in stukjes. Schil de gember en rasp hem. Pel en versnipper de knoflook.
3 Verhit 2 el Solo in een kookpot met zware bodem (vb. gietijzer) en bak het lamsvlees rondom mooi bruin. Voeg gember, knoflook, laurierblad en kurkuma toe.
4 Stamp het venkel-en korianderzaad samen met de kardemom en kruidnagel fijn in een vijzel en voeg het mengsel toe aan het vlees. Doe de aardappelen en uien erbij en laat ze even meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
5 Doe als laatste het kaneelstokje, de steranijs en de yoghurt erbij. Laat op een zacht vuur stoven tot het vlees zacht is (60 à 75 minuten). Verwijder het laurierblad, de steranijs en de kaneelstok.
6 Rooster de amandelen in een droge koekenpan met het kaneelpoeder, strooi ze over de lamsschotel en werk af met fleur de sel.