1 verwarm de oven voor op 220°C. Stoof de champignons, stoof het witloof tot de groente gaar is. Laat goed uitlekken. Vang de jus en het kookvocht van witloof op. Zet opzij
2 Maak kleine gehaktballetjes; laat garen in kokend water. Giet af
3 meng champignons, witloof, gehaktballetjes en ham goed door elkaar. Laat boter smelten in de pan, roer er de bloem door tot je een droge roux hebt. Voeg melk toe en laat al roerend doorkoken tot een gladde saus. breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
4 meng de jus en het kookvocht van het witloof door de saus. Voeg al roerend de gruyère toe. Laat smelten. Roer de saus door het mengsel van gehaktballetjes en groenten. Breng over in een ovenschaal. Werk af met geraspte kaas.
5 Bak een 15tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C Zet de schotel onder de grill. Gratineer. Serveer met aardappelpuree
ovenschotel schmikkel (hesprolletjes met witlof is een recept van Solo Open Kitchen