varkensfilet met paddenstoelen

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 braad de varkensfilet rondom aan in een beetje boter of olie. leg het vlees in een braadschaal. Leg er 1 takje rozemarijn en de salie bij besprenkel met 1 kl olie
  • 2 zet de filet 30 minuten in het midden van de oven op 175°C Dek af met huishoudfolie als het vlees te snel kleurt
  • 3 blus de braadschaal van het vlees met de wijn; Doe er de gesnipperde sjalot en het tweede takje rozemarijn bij. laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is
  • 4 voeg de bouillon toe. laat een paar minuten doorkoken. giet de saus door een fijne zeef en druk de sjalot goed uit
  • 5 borstel de champignons droog schoon. Bak ze kort aan in kl boter en 1 kl olie. Schenk er de saus bij. Breng aan de kook. Voeg er de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en zout
  • 6 snij het gebraad in plakken. Leper er de saus bij

varkensfilet met paddenstoelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Paddenstoelentaart met spek
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept