1 braad de varkensfilet rondom aan in een beetje boter of olie. leg het vlees in een braadschaal. Leg er 1 takje rozemarijn en de salie bij besprenkel met 1 kl olie
2 zet de filet 30 minuten in het midden van de oven op 175°C Dek af met huishoudfolie als het vlees te snel kleurt
3 blus de braadschaal van het vlees met de wijn; Doe er de gesnipperde sjalot en het tweede takje rozemarijn bij. laat inkoken tot bijna alle vloeistof verdampt is
4 voeg de bouillon toe. laat een paar minuten doorkoken. giet de saus door een fijne zeef en druk de sjalot goed uit
5 borstel de champignons droog schoon. Bak ze kort aan in kl boter en 1 kl olie. Schenk er de saus bij. Breng aan de kook. Voeg er de room aan toe. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met peper en zout
6 snij het gebraad in plakken. Leper er de saus bij