1 Haal het vlees een half uurtje voor je begint te koken uit de koelkast.
2 Verwarm de oven voor op 220°.
3 Meng in een grote kom de harissa, gemalen komijn en 3 eetlepels olijfolie.
4 Kruid het vlees met peper en zout. Schroei alle kanten van de rosbief dicht in een hete pan met wat olijfolie. Haal de rosbief uit de pan en bestrijk hem met de marinade. Dek af tot gebruik.
5 Schaaf met de dunschiller of mandoline de aardappelen, koolrabi en pompoen in plakken. Pel de ui en snij in ringen. Kneus de teentjes knoflook.
6 Meng de groenten met de rozemarijn, pompenpitten, sap en rasp van een 1/2 citroen en 3 eetlepels olijfolie.
7 Verlaag de temperatuur van de oven naar 200°. Schep de groenten en het vlees in een ovenschaal en bak ze 12 minuten in de oven tot de groenten beetgaar en krokant aan de randen zijn en hou ze warm.
8 Verlaag de temperatuur tot 180° en laat de rosbief nog 8 minuten verder bakken. Haal uit de oven, laat even rusten en serveer dan met de groenten.
Fijne groenteratatouille met rosbief is een recept van Solo Open Kitchen