parmentierschotel met mediterraanse groenten

4
70 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (25 min.)
  • 3
    - Schil de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  • 4
    - Stamp de aardappelen fijn en meng met 1 eetl. boter en de eidooier. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.
  • 5
    - Snipper intussen de ui en de teentjes knoflook fijn.
  • 6
    - Rasp de parmezaan en meng onder het paneermeel.
  • 7
    - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 8
    Voorbereiding
  • 9 (35 min.)1
  • 0 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en1
  • 1 het knoflook glazig. Voeg de diepgevroren groenten1
  • 2 toe en laat even stoven tot al het vocht verdampt is.1
  • 3 Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met peper en zout.1
  • 4 2 Bak ondertussen het gehakt in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Maak los met een vork.1
  • 5 3 Doe het gehakt bij de groentemengeling en laat 5 min. sudderen.1
  • 6 4 Verdeel over een ovenschaal en bedek met de puree. Bestrooi met de parmezaanpaneermeelmengeling en leg er 1 eetl. boter in kleine klontjes op. Zet de ovenschaal 20 min. in de voorverwarmde oven.

parmentierschotel met mediterraanse groenten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Parmentierschotel met gehakt
130 min Hoofdgerecht
Bekijk recept