1 Schil de aubergines en hak ze fijn, strooi er een koffielepel zout over en leg er dan een bord op zodat alle vocht uit de aubergine kan komen (gedurende 20 minuten).
2 Pel de paprika dor hem ongeveer 5 minuten onder een voorverwarmde grill te plaatsen, draai regelmatig om. Doe de paprika in een kom en overdek met plasticfolie. Door de ingesloten stoom zal de schil loslaten. Schil de paprika wanneer hij voldoende is afgekoeld. Verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 2 bij 2 cm.
3 Spoel de aubergine af en knijp het vocht er uit. Doe de aubergine in een keukenmachine samen met de knoflook. Pureer alles tot een glad geheel.
4 Vermeng de aubergine met het gehakt, peper, citroenschil, munt en peterselie. Kneed alles en voeg er vervolgens het paneermeel bij. Rol van dit mengsel balletjes de grootte van een walnoot en leg ze ongeveer 30 minuten in de koelkast.
5 Rijg de balletjes, blokjes paprika en olijven aan de vleespennen. Leg 15 tot 20 minuten onder de grill en draai ze regelmatig tot de kebabs mooi bruin zijn.