1 Eigenlijk ben ik geen fan van pakjes en zakjes, maar voor deze schotel maak ik maar eens een uitzondering. Af en toe mag je eens de hulptroepen inschakelen toch? En wat is zo'n ovenschotel makkelijk. Weinig afwas alvast de keuken opruimen terwijl de schotel in de oven staat.
2 Verwarm de oven voor tot 200 °C. Rol van het gehakt met vochtige handen kleine balletjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom bruin aan.
3 Voeg de prei toe en bak 5 min. mee. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ingevette bodem van de ovenschaal. Schep er de gehaktballetjes met de prei op en verdeel de rest van de aardappelschijfjes erover.
4 Meng de inhoud van het zakje ovenmix met het water en de kookroom en klop glad met een garde. Voeg het ei toe en klop nogmaals goed.
5 Schenk ¾ van het ei-roommengsel gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 min. alvorens ook de rest erover te schenken zodat de room kan intrekken.
6 Leg er de tomaatjes op met de bolle kant naar boven en bestrooi ze met zout en peper.
7 Bak de preischotel in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en gaar.
Prei-ovenschotel met gehaktballetjes is een recept van Solo Open Kitchen