1 fruit de ui met de olijfolie, doe er de knoflook, tomatenblokjes, en rozemarijn bij. Laat 15 minuten onafgedekt sudderen tegen het kookpunt aan. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng in een diep bord het paneermeel met de parmezaan, gedroogde tijm, flink wat peper en een snuifje zout.
2 Klop in een diep bord de eieren los, leg de kalfslapjes tussen 2 vellen plasticfolie en klop ze plat met een houten hamertje of plankje. Wentel ze door losgeklopt ei, en daarna door paneermeel
3 bak ze 1 minuut aan beide kanten in olijfolie. Schenk de helft van de tomatensaus in een ruime ovenschaal. Haal het takje rozemarijn weg. leg de kalfslapjes in de saus. kruid met basilicum en oregano. Leg op elk plakje vlees een plakje mozzarella en zet 5 minuten bovenaan in de oven. Serveer de rest van de warme tomatensaus in een apart kommetje. lekker met pasta
scalopina van kalfsvlees met mozarella is een recept van Solo Open Kitchen