1 Verhit de oven voor op 220°C. Kook de macaroni in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Afgieten.
2 Pel en snipper de uien. Maak de aubergines schoon en was de tomaten. Snijd de aubergines en tomaten fijn. Pureer de feta met een staafmixer of in een blender totdat u kleine brokjes hebt of verkruimel de feta met een vork.
3 Laat in de tussentijd een wok of een grote, diepe pan op hoog vuur heet worden. Spuit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de ui toe. Bak 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak nog eens 3 minuten. Voeg de aubergine en tomaten toe en bak nog eens 8 minuten. Bestrooi met een theelepel bouillonpoeder en draai het vuur uit. Roer de tapenade, de gekookte macaroni en de helft van de verkruimelde feta.
4 Schep de macaroni in een ovenschaal (inhoud 2 liter) met de rest van de feta en het broodkruim. Bak in de oven totdat de schotel goudbruin is.
Macaroni uit de oven met tapenade, gehakt is een recept van Solo Open Kitchen