1 Kook de aardappelen met schil 3/4 gaar in kokend gezouten water en laat ze afkoelen.
2 Mix de kikkererwten met het citroensap, de sesampasta, het lookteentje en de olijfolie tot een smeuïge massa en kruid met zout en cayennepeper.
3 Pel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en daarna snel in ijskoud water. Snijd ze in vier en verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens elk partje nogmaals in 2 of 3 stukken.
4 Hak de olijven fijn.
5 Snijd de aubergines overlangs in plakken van ongeveer 5 mm dik en gril ze droog in de grillpan. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout.
6 Snijd de aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin in een pan met wat Solo.
7 Bak de lamskoteletjes mooi aan in de pan met de Solo en kruid ze met peper en zout. Laat ze nog even verder garen in een voorverwarmde oven van 170°C.
8 Meng de tomaten en de gehakte olijven met wat olijfolie en een scheutje witte wijnazijn. Voeg er de rucola en de aardappeltjes aan toe, kruid met peper en zout en schep alles goed om.
9 Bestrijk de aubergines met wat kikkererwtenmousse en verdeel ze over de borden. Verdeel vervolgens het slaatje over de aubergines en schik er de lamskoteletjes bij.
Lamskoteletjes met gegrilde aubergines is een recept van Solo Open Kitchen