Baconburger met gegrilde maïs

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Start met de Solo-topping voor de maïs. Doe hiervoor de zachte Solo samen met het currypoeder in een kom en prak met een vork. Schil en rasp het stukje gember. Hak de blaadjes van het bosje koriander fijn. Voeg beiden toe aan de Solo en meng goed. Voeg een eetlepel vloeibare honing toe en meng tot een homogeen geheel. Schep de topping op een strook huishoudfolie en rol ze tot een worst door beide uiteinden dicht te draaien. Laat opstijven in de koelkast.
  • 2 Prik de maïskolven op een barbecuepen en borstel ze in met wat Solo Vloeibaar.
  • 3 Bereid de baconburgers. Doe beide soorten gehakt in een ruime kom en voeg het ei toe. Kruid met versgemalen zwarte peper, zout en wat gerookt paprikapoeder. Kneed tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Vorm 4 hamburgers van het gehakt en omwikkel ze elk met twee sneetjes gerookt spek. Snijd de tomaten en de augurken in schijfjes. Was de blaadjes ijsbergsla.
  • 4 Gril de burgers en de maïs op de barbecue tot ze gaar zijn. Gril ook de hamburgerbroodjes kort.
  • 5 Bouw de baconburgers op. Leg op elke onderste broodjeshelft een paar schijfjes tomaat, augurk en een blaadje ijsbergsla. Leg daar bovenop de gegrilde burger en werk af met een eetlepel Calvé BBQ Honingsaus. Sluit met de bovenste helft van het hamburgerbroodje. Serveer op een bord met de gegrilde maïs waarop je een schijfje van de Solo-topping laat smelten.

Baconburger met gegrilde maïs is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Baconburger met pittige ananassalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Baconburger Met Pittige Ananassalsa
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept