1 Maak de balletjes: Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn. Schil het teentje knoflook en snipper het fijn. Hak de salieblaadjes fijn. Meng ze door het gehakt. Rol balletjes gehakt rond de mozzarellabolletjes, leg ze op een bord en zet ze in de koelkast.
2 Maak de tomatensaus: Blancheer de tomaten kort, laat ze schrikken, pel ze en verwijder de zaadlijsten. Hak de tomaten in blokjes. Schil de ui en knoflook en snipper hem fijn. Verwijder de zaadlijsten van de chili en snipper hem fijn. Verhit de Solo in een pan en voeg de uisnippers, knoflook, chili, tomatenblokjes en balsamico toe. Laat op een zacht vuur (ongeveer 20 minuten) inkoken tot een dikke saus. Scheur de basilicum in reepjes en voeg toe.
3 Verhit wat Solo in een pan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
4 Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de tomatensaus.
5 Was de courgette zorgvuldig en snijd in fijne reepjes (met een mandoline of dunschiller), werk af met zeezout en zeste van limoen.
6 Serveer de balletjes met de spaghetti in tomatensaus en courgette.
Spaghetti met mozarrella meatballs is een recept van Solo Open Kitchen