1 Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook, hak 2 teentjes fijn. Doe het gehakt in een schaal. Knijp het derde teentje knoflook erboven fijn. Voeg de broodkruimels, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, een snufje nootmuskaat, de peterselie, de eieren, 1 eetlepel olie en de geraspte kaas toe. Kneed het mengsel goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van en laat deze ten minste een uur afdekt in de koelkast staan.
2 Verhit 4 eetlepels olie in een (hapjes)pan en bak hierin de fijngehakte knoflook gedurende 1 minuut. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en roer de gezeefde tomaten erdoor. Kook de saus een paar minuten. Leg de rauwe gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 20 minuten, op een matig vuur, gaar worden. Zo nu en dan omscheppen. Zet het vuur uit en laat de balletjes in de saus 5 minuten staan. Lekker met pasta of brood.
Gehaktballetjes met parmezaan in tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen