1 Scihil en kook de aardappelen. Laat ze goed doorkoken want we gaan er later puree van maken. 15-25 min
2 Bak het gehakt en kruid royaal met curry poeder.
3 Snij de prei in kleine ringen en was ze goed.Kook ook de prei gedurende 15min in water met wat boter, zout en peper.
4 Stamp de aardappeltjes fijn en voeg er een eitje, nootmuskaat en boter aan toe tot je een zachte puree krijgt.
5 Neem een ovenschotel en smeer deze in met boter.
6 Maak een laagje met de prei op de bodem.
7 Voeg een laagje puree toe
8 Maak nu een laagje met het gehakt gebakken met currypoeder
9 Maak een laatste laagje met de puree en werk af met de geraspte kaas.1
0 Zet alles 20 min. in een voorverwarmde oven van 180° tot de kaas mooi bruin wordt. 1
1 Tijdens het bakken in de oven gaat de prei verder stoven en hierdoor komt de curry uit het gehakt vrij waardoor alle smaken zich met elkaar beginnen mengen. Het resultaat is een lekkere en eenvoudige ovenschotel die je gegarandeerd nog vaker gaat maken.
Ovenschotel met gehakt, prei en curry is een recept van Solo Open Kitchen