1 Deze is iets lichter dan de klassieke, maar heeft eigenlijk veel meer smaak. Voor de ovenschotel liefhebbers die van zonnige mediterrane smaken houden. Probeer het zelf eens. Deze is beslist niet vet en heerlijk op een donkere, kille, herfst of winterdag.
2 Flink wat aardappelpuree
3 700 gr kruimige aardappels
4 Room of olijfolie
5 Zout, peper en ½ t nootmuskaat
6 Doe olijfolie in een koekenpan, verwarm, fruit de ui, de rode paprika en knoflook kort totdat het glazig is. Voeg dan het rundergehakt en courgette toe en roerbak zo`n 4 minuten totdat het gehakt zijn rode kleur heeft verloren. Breng dit mengel verder op smaak met de tijm, zout en peper en doe als laatste de basilicum er bij. Maak de aardappelpuree. Kook de aardappelen, als ze gaar zijn stamp ze dan fijn, maak romig met koksroom of beter olijfolie en breng op smaak met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Bewaar. Neem een ovenschaal, bestrijk de bodem met een klein beetje olijfolie en breng er dan een laagje aardappelpuree op aan. Doe er een laagje mengsel uit de koekenpan in, dan flink wat belegen geraspte kaas, voorts een 2e laag mengsel (totdat het op is), nog wat belegen kaas en dek het af met de rest van de aardappelpuree. Bestrijk dit met het ei-mengsel en 2 el Parmezaanse kaas. Zet hem nu in een voorverwarmde oven van 200 graden C. en bak hem in 15 minuten af totdat hij mooi warm en goudbruin is. Snij er dan punten uit, leg die op een bord en… Eet smakelijk !
7 Serveertips
8 Lekker met een frisse salade.
Sheperd`s pie met paprika en courgette. is een recept van Solo Open Kitchen