1 Na het succes van de gehaktballetjes stroganoff in mijn gezin nu een variatie met spaghetti stroganoff.
2 Voeg 1 el olie toe aan je wok en bak de ui en 2 teen knoflook uit de pers in enkele minuten lekker zacht.
3 Voeg het gehakt toe en rul het mee. Voeg dan de paprika, courgette blokjes en de champignon plakjes toe en laat alles in ca 10 minuten zachtjes garen. Roer af en toe het hele zaakje door.
4 Maak ondertussen de saus. Voeg 3 el olie in een sauspan en voeg de bloem toe. Roer goed met een garde en laat de bloem een minuutje garen. Blus met een flinke scheut vodka en roer tot een gladde massa.
5 Voeg dan nog een geperst teentje knoflook toe met de oregano en de paprikapoeder. Voeg de runderbouillon en de tomatenpuree toe en klop alles tot een gladde saus. Laat enkele minuutjes doorkoken. Proef de saus en voeg zo nodig peper en zout uit de molen toe.
6 Ik voeg nog graag een scheutje worcestersaus en enkele druppels tabasco toe voor wat meer pit.
7 Voeg de saus bij de groenten en het vlees en kláár . Serveer op de gekookte spaghetti die is bereid volgens de beschrijving op het pak en werk het gerecht af met de room en de peterselie.