3 Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
4Voorbereiding
5 (20 min)
6 1 Kook het diepgevroren preiwit ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
7 2 Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Laat
8 sudderen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer de prei onder de saus.
9 3 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de zalmsteaks ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.1
0 4 Bak intussen de kroketten in de friteuse op 180 °C.1
1 Tip1
2 Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen1
3 kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.1
4Voorbereiding (25 min.)1
5 • Schil 1 aardappel en snij in blokjes.1
6 • Stoom de aardappelblokjes en 100 g gesneden preiwit (diepvries) 20 min. of kook ze in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd 50 g Atlantische zalmsteak (diepvries) toe.1
7 • Prak fijn met een vork en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.
Gebakken zalm met prei in bechamelsaus is een recept van Solo Open Kitchen