Gebakken zalm met prei in bechamelsaus

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
  • 2 (ontdooitijd)
  • 3 Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  • 4
    Voorbereiding
  • 5 (20 min)
  • 6 1 Kook het diepgevroren preiwit ± 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  • 7 2 Smelt ondertussen 3 eetl. boter in een kookpot en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk bij. Laat
  • 8 sudderen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer de prei onder de saus.
  • 9 3 Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak de zalmsteaks ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.1
  • 0 4 Bak intussen de kroketten in de friteuse op 180 °C.1
  • 1 Tip1
  • 2 Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen1
  • 3 kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.1
  • 4
    Voorbereiding
    (25 min.)1
  • 5 • Schil 1 aardappel en snij in blokjes.1
  • 6 • Stoom de aardappelblokjes en 100 g gesneden preiwit (diepvries) 20 min. of kook ze in een bodempje water. Voeg 5 min. voor het einde van de kooktijd 50 g Atlantische zalmsteak (diepvries) toe.1
  • 7 • Prak fijn met een vork en meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder.

Gebakken zalm met prei in bechamelsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Groentelasagne
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept