Zalm-Citroen spiesjes met dille

4
100 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de houten prikkers 1 uur in koud water
  • 2 Snij de zalm in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm.
  • 3 Halveer de citroenen, pers een have citroen uit en snij de rest in schijfjes.
  • 4 Roer het citroensap om met de olie,de knoflook, de kruiden,de mosterd, de helft van beide soorten sesamzaadjes en peper en zout naar smaak.
  • 5 Schep de zalm erdoor en laat 1 uur afgedekt marineren
  • 6 Rijg telkens een blokje zalm en dan een half schijfje citroen aan 2 prikkers.
  • 7 Rooster de spiesen 5 - 7 min. op de barbecue ( of onder de ovengrill) lichtbruin en net gaar.
  • 8 Bestrooi de spiesen met de rest van het sesamzaad en garneer met wat dille.
  • 9 Lekker met een rijstsalade van basmatirijst met maïskorrels, fijngehakte peterselie,wat dille en een citroenvinaigrette.

Zalm-Citroen spiesjes met dille is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastaschotel met prei en garnalen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept