3 - Snij het preiwit in schuine stukken van 2 cm en het groen van de preien grof.
4 - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water. Snij horizontaal in
2
5Voorbereiding :
6 50 min.
7 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
8 2 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het preiwit 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.
9 3 Doe het gebakken preiwit samen met de krielaardappelen, het gepelde knoflook en de tijm in een ovenschaal. Kruid met peper en zout en zet 20 min. in de1
0 voorverwarmde oven.1
1 4 Kook ondertussen het groen van de prei 15 min. in de visbouillon. Mix tot een gladde puree. Hou warm.1
2 5 Leg de kabeljauwhaasjes tussen de krielaardappelen en kruid met peper en zout. Zet nog 20 min. in de oven.1
3 Afwerking: 1
4 Verdeel de preipuree over diepe borden en schik er het preiwit, de krieltjes en de vis op. Werk af met 2 zongedroogde tomaten.