Zeetong met noten

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.
  • 2 Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem waar goed wat peper en zout zijn aan toegevoegd. Tik de overtollige bloem van de vissen.
  • 3 Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en, wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje boter bij.
  • 4 Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten langs elke kant.
  • 5 Schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 90°C.
  • 6 Wie niet over een grote pan beschikt, kan de vis ook in twee 'shiften' bakken. Giet het gebruikte bakvet weg.
  • 7 Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje boter toe. Giet er het citroensap bij.
  • 8 Voeg de uitgelekte rozijnen toe en de pijnboompitten en amandelschilfers. Laat nog een minuut bakken. Schep de inhoud van de pan over de zeetongen.
  • 9 Werk af met fijngehakte bieslook.

Zeetong met noten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nougat met noten en cranberry's
45 min Gebak
Bekijk recept
Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Zeetong met kurkuma en slaatje van tomaten, peterselie, koriander en nootjes
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Florida Zeetong
0 min
Bekijk recept
Duo van zeetong en nieroogkreeftjes met groententa
0 min
Bekijk recept
Gegrilde Zeetong Met Gestoofte Groenten En Saffraan Risotto
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept