1 Laat de rozijntjes een kwartier weken in lauw water.
2 Draai de gewassen en afgedroogde slibtongetjes in de bloem waar goed wat peper en zout zijn aan toegevoegd. Tik de overtollige bloem van de vissen.
3 Laat een pan met antikleeflaag warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en, wanneer de olie begint te dampen, gaat er een klontje boter bij.
4 Bak de vis op hoog vuur gedurende 4 minuten langs elke kant.
5 Schep de tongen dan uit de pan en houd ze even warm in een lauwe oven, die staat afgesteld op 90°C.
6 Wie niet over een grote pan beschikt, kan de vis ook in twee 'shiften' bakken. Giet het gebruikte bakvet weg.
7 Zet de pan opnieuw op het vuur. Voeg wat olijfolie en een klontje boter toe. Giet er het citroensap bij.
8 Voeg de uitgelekte rozijnen toe en de pijnboompitten en amandelschilfers. Laat nog een minuut bakken. Schep de inhoud van de pan over de zeetongen.