Zoek
Witloofwok met scampi’s
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 stronkjes witloof
24 scampi’s met staart, gepeld en darmkanaal verwijderd
300 g rijstnoedels
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 rode ui, in ringen
2 cm gember, fijngesneden
1 rode chilipeper
1 limoen
limoenzeste
200 ml kokosmelk
1 bosje koriander
1 el zonnebloemolie
Bereiding
1
Was het witloof en snijd het in smalle repen.
2
Meng de sojasaus met de sesamolie en laat de scampi’s hierin 15 minuten marineren.
3
Pel de ui en snijd in fijne ringen.
4
Snijd de gember en rode chili fijn.
5
Maak zestes van een halve limoen en pers de limoen dan uit.
6
Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak hierin de gember, rode chili en rode uiringen.
7
Voeg er het witloof aan toe en stoof even aan.
8
Voeg de gemarineerde scampi’s toe samen met het limoensap.
9
Bak ze kort aan en doe er dan de kokosmelk bij.1
0
Maak de rijstnoedels klaar zoals aangegeven op de verpakking.1
1
Laat de wok nog even sudderen.1
2
Werk af met de zeste.1
3
Serveer met de rijstnoedels en kruid af met verse korianderblaadjes.
Witloofwok met scampi’s is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Scampispiesjes met citrusvruchten
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witloofwok met scampi’s
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept