Zalmtartaar met zeekraal

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeekraal smaakt erg zout. Je kan het best 15 minuten laten ontzouten in water.
  • 2 Hak de zalmfilet en de zeekraal fijn.
  • 3 Meng in een kom de zalm, de zeekraal, de light room en het citroensap.
  • 4 Voeg de dille, de bieslook en de sjalot toe en peper het geheel.
  • 5 Zet dit mengsel tenminste 20 min. koel weg.
  • 6 Bedek de borden met de notensla. Vorm met een ring (of uitsteekvormpje) 4 goed aangedrukte hoopjes en leg ze op de sla.
  • 7 Versier met een takje dille, fleur de sel en een straaltje olijfolie.
  • 8 Dien op met een knapperig stokbrood of roggebrood.

Zalmtartaar met zeekraal is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cannelloni van rammenas en zalmtartaar
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van twee soorten zalm
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla
20 min Voorgerecht
Bekijk recept