Zoek
Gestoomde vis met limoen (pla neung manao)
4
35 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 hele vissen (zeebaars - barbeel - forel of tong)
2 takjes citroengras
150 g wortel geschild en zeer fijn gesneden
2 koffielepels suiker
4.5 eetlepels limoensap
4 takjes koriander zeer fijn gesneden
4 teentjes look (gepeld en fijngesneden)
6 kleine pepers fijngesneden)
3 eetlepels vissaus
5 schijfjes limoen
sla (blaadjes groene sla)
Bereiding
1
Plet het citroengras in een vijzel.
2
Maak diagonale sneden in de vis aan beide kanten.
3
Leg de vis in een stoommand op een bedje van het geplette citroengras en stoom gedurende ongeveer 15 tot 20 minuten, tot de vis gaar is.
4
Doe de look en de wortel in een kom samen met de overige ingrediënten voor de dressing en roer alles onder elkaar.
5
Leg de blaadjes sla aan een kant van de schotel en leg de vis ernaast.
6
Giet de saus over de vis en versier met de schijfjes limoen en de koriandertakjes.
Gestoomde vis met limoen (pla neung manao) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gestoomde visbroodjes
50 min
Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept