1 Pers de sinaasappel en spoel de scampi's af onder stromend water. Goed drogen.
2 Voeg het sinaasappelsap in een kom bij de garnalen.
3 Toast de amandels in een hete anti-aanbakpan, tot ze hun aroma vrij geven en goudbruin worden. Dit gaat het best zonder olie.
4 Was de asperges grondig en zet ze in hoge kom kokend water. Kook ze 10 tot 15 minuten.
5 Bak de knoflook heel eventjes in een pan met 2 eetlepels Solo. Voeg er de garnalen aan toe samen met het sap en bak het geheel op een hoog vuur gedurende 1 minuut.
6 Zeef het braadvocht van de garnalen in een fijne zeef, doe het in een sauspannetje en voeg er de resterende Solo en breng stevig op smaak met peper. Pel de garnalen en voeg ze toe aan de saus.
7 Giet de asperges af en schik ze op de borden, verdeel de garnalen gelijkmatig en strooi er vervolgens de geroosterde amandelen over.
8 Dien onmiddellijk op.
Aspergesalade met scampi en sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen