1 Zet een flinke pot water op het vuur en breng dit aan de kook. Verwijder de rubberen bandjes van de kreeften en leg ze in het kokende water.
2 Draai het vuur meteen uit en laat de kreeften afkoelen in het kookvocht.
3 Breek de scharen van de kreeft, open ze en haal het vlees eruit.
4 Snij de kreeft overlangs open. Verwijder het vlees, snij de staart open en verwijder darmkanaal en maag (dat is het harde gedeelte in de kop van de kreeft).
5 Kook ondertussen de boontjes al dente in gezouten water en snij ze in blokjes van een halve centimeter. Ontvel en ontpit de tomaat en snij ze in even grote blokjes.
6 Snij de sjalot flinterdun en voeg die samen met de tomaten blokjes bij de boontjes.
7 Maak met de basilicum, de dragon, de olie en het limoensap een vinaigrette.
8 Vermeng die onder de groentjes, maar hou nog enkele lepels over. Breng op smaak met zout en peper.
9 Schik de halve kreeften op koude borden, lepel er de vinaigrette langs, en garneer met de boontjessalade. 1
0 Werk af met een blaadje rucola.
Gekookte babykreeft met groentetartaar- is een recept van Solo Open Kitchen