Zoek
Zeebaars met kruidenrisotto en romesco
4
30 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 g risotto rijst
1 ui
1 fles droge witte wijn
50 g gerapste parmezaanse kaas
2 eetlepels Solo
600 g zeebaarsfilets
1 theelepel oregano
20 spaanse mosseltjes
1 rode paprika (geschild en ontdaan van zaadjes)
1 handvol gebroken amandelen
peper
1 scheutje extra vergine olijfolie
Bereiding
1
Kook de mosseltjes en hou het mosselvocht apart.
2
Stoof de ui in een beetje Solo, voeg de risotto toe en blus het geheel met een scheutje witte wijn.
3
Voeg beetje bij beetje het mosselvocht en de wijn toe tot de risotto beetgaar is.
4
Breng dan alles op smaak met peper
5
Rol vervolgens de gefileerde zeebaars op en steek hem vast met een tandenstoker.
6
Gaar de vis in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 7 minuten.
7
Mix met een blender de rode paprika, de amandelen, de olijfolie, de oregano en de peper tot een homogene massa. Dit wordt onze Romesco.
8
Haal daarna de zeebaars uit de oven en verwijder de tandenstoker.
9
Meng juist vóór het serveren een klontje Solo en wat gemalen Parmezaanse kaas onder de risotto. 1
0
Vul de cirkel op met de risotto en schik er de vis op.1
1
Werk af met de Romesco en enkele Spaanse mosseltjes.
Zeebaars met kruidenrisotto en romesco is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gerookte entrecote met romesco
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde preien met romesco
45 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde prei met paprikasaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Malse entrecote aan het stuk met twee salsa's
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Tartaar van zeebaars met hazelnoten en rucola
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken zeebaars met zoete rode peper
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept