Zoek
Zalm met een boter van roze pompelmoes
2
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
100 g Solo
suiker
2 sjalotten
1 dl witte vermouth (Noilly Prat)
0.5 dl light room
300 g zalmfilet
1 venkel
2 tomaten
1 roze pompelmoes
2 dl visfumet
6 takjes kervel
verse tijm
Bertolli extra vergine
Bereiding
1
Ontdooi de zalm en snij in twee gelijke stukken.
2
Pel en ontpit de tomaten.
3
Verwarm de oven op 80°.
4
Leg de tomaten op een ovenplaat, overstrooi lichtjes met suiker, een beetje tijm en olijfolie Droog in de oven gedurende 30 minuten.
5
Snij de gedroogde tomaten in twee.
6
Snij de venkel in fijne dobbelsteentjes en stoof gaar in Solo.
7
Voeg de gedroogde tomaten toe.
8
Laat de visfumet inkoken met de versneden sjalot, het pompelmoessap en de vermouth.
9
Als de saus tot een vierde is ingekookt, voeg dan de light room toe en laat terug inkoken tot sausdikte. 1
0
onteer met de Solo. 1
1
Pocheer de zalm. 1
2
Leg de zalm op de venkel met de tomaat. 1
3
Overgiet met de saus en werk af met enkele takjes kervel.
Zalm met een boter van roze pompelmoes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van gerookte eendenborst met roze pompelmoes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Schol met pompelmoesboter
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garden of Eden
Bekijk recept
Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min-
Voorgerecht
Bekijk recept