Zoek
Kabeljauw met spek, bladspinazie en bieslookroom
4
27 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
5 plakjes spek
1 bosje bieslook
500 g kabeljauwfilets
300 g bladspinazie
200 g Solo
0.5 l witte wijn
Wijnazijn
100 g sjalotten
Laurier
Cayennepeper
2 dl light room
zwarte peper (gehakt)
tijm
Bereiding
1
Laat de wijn inkoken met de wijnazijn, de gehakte sjalotten, tijm, laurier en peper.
2
Verwarm de oven voor op 180°. Als de saus bijna volledig is ingekookt, voeg dan de light room toe en laat nogmaals inkoken.
3
Wrijf deze basis door een zeef en voeg dan beetje bij beetje de Solo toe. Kruid naar smaak met peper, zout en cayennepeper.
4
Voeg de gehakte bieslook toe, maar niet meer laten koken.
5
Wikkel het spek rond de kabeljauw en gaar in de oven gedurende 12 minuten.
6
Stoof en kruid de bladspinazie.
7
Schik de spinazie in het midden van het bord.
8
De kabeljauw komt op de spinazie en de bieslookroom er rond.
Kabeljauw met spek, bladspinazie en bieslookroom is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Schorseneren met ham en ei
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amuselepel met warmgerookte zalm
10 min-
Bekijk recept
Bospaddenstoelensoep met bieslookroom
20 min-
Bekijk recept
Toaststerren met bieslookroom en gerookte kip
25 min
Snack
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept