Zoek
Zalmoester met gerookt spek
2
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
25 g sjalotten
2 dl light room
100 g Solo
1 dl witte wijn
20 cl azijn
2 bosjes waterkers
10 g suiker
400 g zalmfilet
1 takje dille
2 plakjes gerookt spek
2 stronken witloof
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°.
2
Wikkel de zalm in het gerookt spek en kruid met peper van de molen.
3
Schik de zalmoesters op een ingeboterde ovenschaal, leg er nootjes Solo op en sluit hermetisch af met aluminiumfolie.
4
Laat ongeveer 15 minuten garen in de oven.
5
Bereid het gekarameliseerd witloof: snij het witloof in dunne reepjes en stoof aan in Solo. Kruid met zout, peper en suiker.
6
Laat het witloof uitlekken in een zeef.
7
Bereid dan vervolgens de waterkerspuree: pluk de waterkers en laat opkoken in gezouten water.
8
Duw het vocht goed uit en pureer fijn. Warm op in Solo en kruid met peper en zout.
9
Voor de saus: stoof de versnipperde sjalotten in Solo en bevochtig met de witte wijn en een scheutje azijn. 1
0
Laat bijna volledig inkoken. 1
1
Voeg light room toe en laat terug inkoken. Werk op met klontjes harde Solo, zeef de saus en kruid naar smaak met peper. 1
2
Schik in het midden van het bord het witloof en daarop de vis. 1
3
Vorm met behulp van 2 koffielepeltjes een eitje van waterkerspuree en leg het op de vis. Prik takjes dille erin en giet de saus rond dit geheel.
Zalmoester met gerookt spek is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Paddenstoelentaart met spek
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept