Zoek
Krokant kabeljauwgebakje met tomaat
2
25 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
Solo vloeibaar
zout
2.5 dl kippenbouillon
10 g kerriepoeder
300 g kabeljauwfilet
2 tomaten
verse basilicum
2 bladeren filo-deeg
2 stukken prei
peper
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°.
2
Verwijder met een scherp mes de buitenste laag van de prei en blancheer.
3
Pet en ontpit de tomaten en snijd ze in vier.
4
Halveer de porties kabeljauw horizontaal.
5
Kruid de onderste helften licht en leg er 2 partjes tomaat met telkens 2 à 3 blaadjes basilicum op.
6
Plaats er de bovenste helften op en kruid nogmaals.
7
Wikkel in een geblancheerd preiblad zodat alles compact blijft.
8
Plaats de porties op een filo-blad, waarvan de randen vochtig gemaakt worden en verpak.
9
Smeer in met de Solo en laat in de oven garen.1
0
Snijd ondertussen de rest van de prei in cilinders van ± 2,5 cm en stoom ze gaar.1
1
Kook de kippenbouillon in tot ½, kruid met kerriepoeder en werk de saus verder op met Solo. 1
2
Plaats de krokante kabeljauwgebakjes op een bord, giet de saus rondom en schik de prei in de saus.
Krokant kabeljauwgebakje met tomaat is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven
30 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept