2 Schil de wortel en de paprika's. Hak de mergpompoen, de wortel en de paprika's heel fijn. Kruid met peper en zout en bak kort in Solo zonder te kleuren.
3 Parfumeer met de kerriepoeder.
4 Pureer de grietfilet met wat room, het ei en peper en zout. Snijd de pollakfilet in twee gelijke stukken. Kruid en bak de beide zijden goudgeel in gebruinde boter.
5 Laat de visbouillon, Noilly Prat, witte wijn, rozemarijn en de versnipperde sjalot tot 1/3 inkoken. Voeg room toe en laat weer opkoken.
6 Voeg het citroensap toe, kruid en passeer de saus door een zeef.
7 Bestrijk de gebakken pollaknootjes met de visvulling en bedek met de groentemengeling.
8 Gaar verder in de oven in een vuurvaste schotel. Schik het hapje op een klein bordje, lepel de saus er rond en versier met dille.
Alaska Pollak in een kleurenpalet van is een recept van Solo Open Kitchen