Zoek
Taartje van tongscharfilets op spinazie
4
40 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 eetlepels gehakte peterselie
zout en peper
250 g wortelen
2.5 dl gevogeltebouillon
150 g Solo
300 g bladspinazie met room
0.5 knolselder
400 g tongscharfilets
20 g mosterd
4 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels broodkruim
Bereiding
1
Schil en snijd de selder in 24 plakjes van, 3 mm dik en ongeveer 4 cm diameter.
2
Warm de oven voor op 180°.
3
Kruid de knolselderplakjes en gaar ze in een stoomkoker.
4
Schik ze vervolgens lichtjes op elkaar in 4 porties in cirkelvorm op een beboterde ovenplaat.
5
Bereid de spinazie kort in een weinig Solo en verdeel over de knolselderij.
6
Stoom de gekruide tongscharfilets halfgaar, schik ze op de spinazie en strijk er een beetje mosterd over.
7
Meng de peterselie met het broodkruim.
8
Verdeel over de vier porties en druk licht aan.
9
Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 7 minuten totdat de bovenkant gekorst is. 1
0
Was ondertussen de wortelen en kook ze gaar in de gevogeltebouillon, gekruid met peper en zout. 1
1
Pureer de massa en passeer door een zeef. 1
2
Werk de puree af met 75 g Solo. 1
3
Rooster de pijnboompitten. 1
4
Schik de bereidingen op warme borden en strooi de pijnboompitten erover.
Taartje van tongscharfilets op spinazie is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Spinazie met pesto-kip
25 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Spinazie met spek & aardappel uit de oven
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min
Nagerecht
Bekijk recept