Vlecht van zalm

8
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de preibladeren en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Verdeel de filets in 8 lapjes
  • 3 Snijd deze in drie, zonder de delen echter helemaal van elkaar te halen.
  • 4 Vlecht er de geblancheerde prei door.
  • 5 Was het witloof en laat het uitlekken.
  • 6 Snijd de stronken in stukjes van 4 cm.
  • 7 Verwarm de Solo in een kookpot en laat ze bruin worden.
  • 8 Voeg hierbij het witloof en breng op smaak met peper en zout.
  • 9 Laat de groente 10 minuten kleuren. 1
  • 0 Giet daarna de 1 flesje room bij het witloof en laat nog 10 minuten garen. 1
  • 1 Warm de fumet op tot net onder het kookpunt en pocheer de vlechten hier in gedurende 5 minuten. 1
  • 2 Garneer een bord met een bedje van witloof. 1
  • 3 Leg er de visvlechten op. 1
  • 4 Laat 1 kopje fumet en met het andre flesje room indikken tot de helft, voeg eventueel nog wat zout of peper toe. 1
  • 5 Giet de saus voorzichtig over de vlechten.

Vlecht van zalm is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Goulashtaart
2 uur-
Bekijk recept
Vlechtbrood
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-tomatenvlecht
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept