Scampi en spinazie in bladerdeeg

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Warm de oven voor op 180°.
  • 2 Steek 12 rondjes uit het bladerdeeg van 9 cm diameter. Beprik de plakjes met een vork bak ze opeen met Solo ingesmeerde bakplaat goudgeel in de oven.
  • 3 Pel de scampi. Verwijder het darmkanaal met de punt van een mesje.
  • 4 Spoel de spinazie meermaals in overvloedig water en laat uitlekken.
  • 5 Stoof de sjalotsnippers glanzend in een steelpan in een noot Solo. Voeg de spinazie toe en stoof zacht. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Lek uit en houd warm.
  • 6 Roerbak de scampi kort in Solo en breng op smaak met zout en peperen versnipperde bieslook . Hou warm.
  • 7 Doe de tomaten puree met de light room in de pan van de scampi , kruid met peper en zout en laat indikken. Breng verder opsmaak met cayennepeper.
  • 8 Schik op ieder bord koekjes , spinazie en scampi in afwisselende lagen en lepel er de saus langs.

Scampi en spinazie in bladerdeeg is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept