Krokantje van Sint-Jakob met vanille op een

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de saus met vanillesmaak: meng de sjalotjes met de wijn in een steelpan, 2 lepels water en de azijn. Laat inkoken tot er slechts één lepel vloeistof overblijft en haal dit door de puntzeef.
  • 2 Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en meng.
  • 3 Voeg beetje bij beetje de zeer koude, in klontjes gesneden Solo toe en blijf kloppen tot je een glad mengsel krijgt.
  • 4 Voeg peper en zout, de vanillekorreltjes (uit het vanillestokje) en het citroensap toe.
  • 5 Hou de saus even apart, zodra hij klaar is.
  • 6 Leg de blaadjes brick 7 tot 8 minuten in de oven (grill) om ze krokant te maken (vrije vormgeving volgens inspiratie).
  • 7 Bak de verse spinazie gedurende 5 minuten in een klontje Solo en laat uitlekken.
  • 8 Bak de sint-jakobsnoten aan elke kant 2 tot 3 minuten in de pan.
  • 9 Verdeel een bedje spinazie over de borden, bedek met de krokante brick.1
  • 0 Leg er de sint-jakobsnoten bovenop en overgiet met een scheutje saus. 1
  • 1 Leg voor de versiering een handvol mihoen (per bord) één voor één in het frituurvet. Haal de mihoen uit het frituurvet zodra deze opzwelt, laat uitlekken en leg hem ten slotte voorzichtig op de sint-jakobsnoten.

Krokantje van Sint-Jakob met vanille op een is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Visskewers met een marinade van gekonfijte citroen, gekonfijte citroendip en citroensalsa
30 min-
Bekijk recept
Kip met een dip
30 min-
Bekijk recept
Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Krokantje van groenten met wasabi
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Krokantje van asperges en scampis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chocoladekrokantjes met eendenlever
Snack
Bekijk recept
Gebakken sint-jakobsnoot met crème van aardpeer, truffelsap en waterkersolie
Voorgerecht
Bekijk recept