1 Bereid de saus met vanillesmaak: meng de sjalotjes met de wijn in een steelpan, 2 lepels water en de azijn. Laat inkoken tot er slechts één lepel vloeistof overblijft en haal dit door de puntzeef.
2 Haal de pan van het vuur, voeg de room toe en meng.
3 Voeg beetje bij beetje de zeer koude, in klontjes gesneden Solo toe en blijf kloppen tot je een glad mengsel krijgt.
4 Voeg peper en zout, de vanillekorreltjes (uit het vanillestokje) en het citroensap toe.
5 Hou de saus even apart, zodra hij klaar is.
6 Leg de blaadjes brick 7 tot 8 minuten in de oven (grill) om ze krokant te maken (vrije vormgeving volgens inspiratie).
7 Bak de verse spinazie gedurende 5 minuten in een klontje Solo en laat uitlekken.
8 Bak de sint-jakobsnoten aan elke kant 2 tot 3 minuten in de pan.
9 Verdeel een bedje spinazie over de borden, bedek met de krokante brick.1
0 Leg er de sint-jakobsnoten bovenop en overgiet met een scheutje saus. 1
1 Leg voor de versiering een handvol mihoen (per bord) één voor één in het frituurvet. Haal de mihoen uit het frituurvet zodra deze opzwelt, laat uitlekken en leg hem ten slotte voorzichtig op de sint-jakobsnoten.
Krokantje van Sint-Jakob met vanille op een is een recept van Solo Open Kitchen