Zoek
Christers oesters
4
35 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 holle oesters
1 rode biet
1 eetlepel fijngesneden sinaasappelschil
1 scheutje sherryazijn
zwarte peper
4 kleine verse ansjovisfilets
limoensap
zeezout
100 g bloemkoolroosjes
melk
1 eetlepel appelblokjes
1 eetlepel knolselderblokjes
3 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels champagneazijn
Bereiding
1
Schil de rode biet en snijd 4 flinterdunne plakjes uit het dikste stuk.
2
Marineer de plakjes met de sherryazijn, de zeste van sinaasappel en zwarte peper.
3
Marineer de ansjovisfilets een uur in wat limoensap met zeezout.
4
Kook de bloemkool een half uur in melk.
5
Pureer tot een fijne mousseline en breng op smaak met peper en zout.
6
Meng de appel en knolselder met de champagneazijn en de olie en breng op smaak met peper en zout.
7
Open de oesters en snijd het vlees los.
8
Leg telkens een oester met een ansjovisfilet op een plak rode biet en rol op tot een soort cannelloni.
9
Schik terug in de oesterschelp en werk af met wat bloemkoolpuree, de appelsalade en een blaadje bloedzuring.
Christers oesters is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Oesters in bieslookvinaigrette
10 min
Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept