Zoek
Kreeft met kaas en mosterd
4
20 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 kreeften van 500 g
8 blokjes Knorr finesse visbouillon
400 g abdijkaas in plakjes
4 eetlepels mosterd
Bereiding
1
Los de bouillonblokjes op in 4 l kokend water
2
Kook de kreeften in de bouillon.
3
Steek kop en scharen eerst in het kokende water, zo lijdt de kreeft minder.
4
Haal de kreeften na 5-6 minuten uit de bouillon en dompel ze direct in koud water om het gaarproces te stoppen.
5
Verwarm de oven voor op 200°C.
6
Snijd de kreeften in twee, maak de poten los en kraak open met behulp van een dik mes.
7
Verwijder de maag die zich in het hoofd van de kreeft bevindt en verwijder het darmkanaal uit de staart.
8
Plaats de halve kreeften op een ovenplaat, wrijf in met mosterd en leg er kaas op .
9
Schuif onder de grill en dien onmiddelijk op
Kreeft met kaas en mosterd is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Romige vissoep
15 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Kreeft met vanillezout
30 min
Voorgerecht
Bekijk recept